Papiersoorten

De papierkeuze maakt jouw kaart helemaal compleet. Wij hebben 6 mooie en stevige papiersoorten in ons assortiment, allen van hoge kwaliteit. Iedere papiersoort heeft zijn unieke uitstraling en bepaalt zo hoe je ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Wil je graag advies over welk papiersoort het beste past bij jouw kaart? Neem dan gerust contact met ons op, we adviseren je graag.

 

 

Natuurkarton

Wil je een stevig kaartje maar met een matte uitstraling, dan is natuurkarton voor jou de beste keuze. Natuurkarton is een hagelwitte kartonsoort, alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Deze 340 grams papiersoort is lekker stevig en wordt bij kaarten het meest gebruikt.

★ 340 grams
★ Stevige papiersoort 
★ Matte uitstraling
★ Meest gebruikte papiersoort
★ Geschikt voor alle soorten kaarten

 

Fotokaart

Stevig papier met zijde hoogglansafwerking aan de voorkant.
Met dit papier maak je een kaartje met een mooie hoogglansafwerking (laminaat) zoals je dat kent van ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking. De fotokaart-papiersoort is niet spierwit maar heeft een warme ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart ook wat warmer. Zoals de naam het aangeeft is deze papier soort zeer geschikt voor kaarten met foto’s.

★ 300 grams
★ Stevige papiersoort 
★ Hoogglansafwerking aan de voorkant en een matte binnenzijde
★ Warme kleuren
★ Geschikt voor alle soorten kaarten, vooral kaarten met foto’s

 

Zijdeglans

Zachte glans en een wat gladder oppervlak.
Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

★ 300 grams
★ Stevige papiersoort
★ Zachte glans
★ Gladder oppervlak
★ Warme kleuren

 

Luxe Papiersoorten

Voor de luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag extra per kaart extra. Dit varieert van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart.

In onze prijscalculator kan je de totaalprijs voor jouw kaarten uitrekenen.

 

Oud Hollands

Oud-Hollands papier heeft een mooie structuur met reliëf, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is een van de populairste luxe papiersoorten door de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Vroeger werd dit papier heel veel gebruikt bij traditionele kaartjes. De papier kleur is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Deze papiersoort is ook erg geschikt om een kraft- of kartonachtergrond mee te simuleren.

★ 300 grams
★ Luxe papier met reliëf structuur
★ Stevige papiersoort
★ Nostalgische uitstraling en natuurlijk effect
★ Lijkt op aquarelpapier
★ Warme kleuren
★Kraft- of kartonachtergrond mee kunnen simuleren
★ Veel gebruikt voor traditionele, klassieke en stoere kaarten

Let op: Oud-Hollands papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

 

Parelmoer

Wil je een extra chique glinsterende uitstraling voor jouw kaarten ontwerp? Kies dan voor Parelmoerpapier. Met deze stevige, unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect die je vanuit alle kijkhoeken kunt zien. Alle kleuren op de kaart worden daardoor wat intenser. Parelmoerpapier is erg mooi te combineren met ontwerpen met lichte tinten.

★ 290 grams
★ Chique papier met glinster effect
★ Stevige papiersoort
★ Zichtbare glans vanuit alle kijkhoeken
★ Kleuren worden wat intenser
★ Extra mooi voor kaarten met lichte kleur tinten
★ Mooi te combineren met een zilveren, gouden of parelmoeren envelop

 

Ivory gold

Een bijzondere luxe papiersoort met een subtiele, zachte, warme glans. Het lijkt een beetje op parelmoerpapier maar dan met een subtielere, warmere glansglitter. Ivory Gold papier is daarom erg mooi te combineren in ontwerpen met goudtinten en zachte pasteltinten. Bij romantische, chique en stijlvolle kaarten is Ivory gold een goede keuze.

★ 250 grams
★ Bijzondere luxe papiersoort
★ Subtiel warm ivoor gouden glans effect
★ Licht off-white papier
★ Goud tinten en effecten worden sprankelender
★ Mooi te combineren met romantische, chique en stijlvolle ontwerpen

 

Biotop

Dit stevige, ongestreken papiersoort met een licht crème kleur heeft een matte, natuurlijke uitstraling. Biotop is 100% chloorvrij gebleekt en geproduceerd van afvalhout.

★ 300 grams
★ Lichte crème tint
★ Natuurlijke luxe uitstraling
★ Milieuvriendelijk, doordat het 100% chloorvrij is gebleekt
★ Goed beschrijf- en bestempelbaar
★ Geschikt voor geboortekaartjes, trouwkaarten en ingetogen ontwerpen

 

Papiersoorten voor foliedruk kaarten

Voor onze kaarten die met goudfolie, zilverfolie en koperfolie bedrukt worden hebben we de volgende twee papiersoorten geselecteerd. De extra kosten voor de luxe papiersoorten verschillen van €0,10 voor een kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart.

Lees onze foliedruk informatie pagina over de werkwijze, levertijd en prijzen.

 

Coated Karton

Gladde en stevige papiersoort met een silk toplaag aan beide zijden. Coated Karton is zeer geschikt voor gekleurde achtergronden.

★ Speciaal voor foliedrukwerk
★ 300 grams
★ Gladde en stevige papiersoort
★ Silk toplaag aan beide zijden van de kaart
★ Folie ligt er duidelijk en mooi op
★ Mooie heldere kleuren
★ Populairste keuze voor foliekaarten

 

Linnen

Stevig en mooi hoogwit papiersoort met een subtiele linnen structuur. Het geeft een luxe, klassieke uitstraling. Erg mooi te combineren bij kaarten met een lichte of witte achtergrond, en mooie kleuren. Vooral bij vintage en aquarel -of verfdesigns geeft het linnen papiersoort een extra mooi effect. Linnen is niet geschikt voor grote kleurvlakken.

★ Speciaal voor foliedrukwerk
★ 350 grams
★ Stevige papiersoort
★ Subtiele linnen structuur
★ Luxe klassieke uitstraling
★ Mooi bij kaarten met een witte of lichte achtergrond en aquarel verf designs

 

Papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je zien hoe je kaart ontwerp er in het écht uit komt te zien? Maak dan een échte proefdruk! Kaartontwerpen en kleuren kunnen per papiersoort anders overkomen. Wil je het papier eerst zien voordat je alle kaarten gaat bestellen? Dat kan! Bij je bestelling van je proefdruk ontvang je een setje met voorbeelden van alle papiersoorten en envelop kleuren.

 

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.