Foliedruk informatie

Foliedruk geven jouw kaarten een éxtra luxe uitstraling. Een mooi element dat je kunt voelen op de kaart. In onze foliekaarten in de collectie en de blanco zelf maken collectie staan de kaartjes die jullie zelf kunnen bewerken! Wijzig de naam, datum en kies jouw favoriete foliekleur: goudfolie, zilverfolie of koperfolie.

Maak je eigen persoonlijke geboortekaartjes, trouwkaarten of uitnodigingen met een schitterende afwerking. Foliekaarten zijn hip, trendy, chic en stijlvol!
Voor de 1e proefdruk van je foliekaartje betaal je €2,50. Je ontvangt dan direct een leuk pakket met o.a. een waaier met al onze papiersoorten en envelopkleuren.

 

 

Hoe werkt foliedruk

Foliedruk is een extra afwerking van een laagje folie, in bijvoorbeeld goud, zilver of koper. De folie wordt na het drukwerk op de kaart gezet door een speciale foliedruk machine. De folie is het bovenste laagje van de kaart, wat je kunt voelen. Het foliedruk laagje zorgt voor een extra luxe afwerking en glanzend effect en geeft jouw kaarten een éxtra stijlvolle uitstraling.

Folie komt het mooiste tot zijn recht bij subtiele elementen op de kaart. Denk aan belangrijke teksten zoals een initiaal of de naam van de kleine op een geboortekaartje, de datum van jullie bruiloft of het jaartal op een jubileum of verjaardag uitnodiging. Kleine elementen als sterren, hartjes of spetters geven ook extra mooie effecten in een ontwerp.

Let erop dat de teksten of elementen niet te klein kunnen zijn, omdat de folie dan dicht kan vloeien. We adviseren je graag bij jouw foliedruk ontwerp en raden je altijd aan om een proefdruk te bestellen!

 

Foliedruk ontwerpen

Al onze foliekaart ontwerpen staan in onze folie collecties. Wil je een ander ontwerp uit onze collectie met foliedruk of heb je een geheel eigen ontwerp, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. Je kan op ieder kaartje folie laten terugkomen. Teksten en data kunnen in folie, maar ook een aantal elementen, zoals hartjes of spetters.

 

Folie kleuren

Wij hebben 5 foliekleuren in ons assortiment. Je kunt 1 foliekleur gebruiken in de kaart.

 • Goudfolie
 • Zilverfolie
 • Koperfolie
 • Roségoudfolie
 • Zwartfolie

 

Folie enkelzijdig of dubbelzijdig drukken

Het is mogelijk om de kaarten enkelzijdig of dubbelzijdig te laten folie drukken.
Bedenk van tevoren hoeveel kanten je graag in folie zou willen laten drukken.
Enkelzijdige bedrukking (1 kant) is goedkoper dan dubbelzijdige folie bedrukking (alle kanten).

Enkelzijdige folie bedrukking:
Bij een enkele kaart wordt 1 kant met folie bedrukt, alleen de voorkant of de achterkant.
Bij een dubbele kaart worden de voorkant en de achterkant met folie bedrukt.

Dubbelzijdige folie bedrukking:
Bij een enkele kaart worden alle kanten met folie bedrukt, voorkant en de achterkant.
Bij een dubbele kaart worden alle kanten met folie bedrukt, voorkant, achterkant en beide binnenkanten.

 

Papiersoorten voor foliedruk

Wij raden altijd Coated karton aan voor foliedruk kaarten. Dit is een gladde en stevige papiersoort met een silk toplaag aan beide zijden. Coated Karton is de beste keuze voor foliedruk kaarten.

★ Speciaal voor foliedrukwerk
★ 300 grams
★ Gladde en stevige papiersoort
★ Silk toplaag aan beide zijden van de kaart
★ Folie ligt er duidelijk en mooi op
★ Mooie heldere kleuren
★ Populairste keuze voor foliekaarten

 

Minimum oplage foliedruk

Vanwege het speciale, kostbare drukproces hebben we voor foliedruk kaarten een minimum oplage van 20 kaartjes ingesteld.
Uiteraard kun je wel een eerst een écht proefdrukje van je foliekaartje bestellen. De eerste proefdruk met folie kost €2,50 en de tweede proefdruk met folie de reguliere kaartprijs.

 

Productietijden foliedruk

Alle foliedruk kaarten hebben een extra bewerking en een langere productietijd nodig. De foliekaarten worden alleen op werkdagen gedrukt.
Hou daarom rekening met een iets langere levertijd van 1-2 werkdagen.

Dit zijn de productietijden:

 • Op maandag t/m donderdag voor 18.00 uur besteld, dezelfde dag gedrukt, de volgende werkdag verzonden.
 • Op vrijdag t/m zondag voor 18.00 uur besteld, maandag gedrukt en verzonden.

Voor de verzending zijn we afhankelijk van de levertijden van de post.

 

Levertijd foliekaarten per post

Proefdrukken worden met brievenbuspost bezorgd. Deze doet er in Nederland 1-2 werkdagen over, naar België kan dit tot 7 werkdagen duren.
Pakketten worden doorgaans binnen 1 dag nadat ze aan de post zijn overgedragen, bezorgd. Je ontvangt hierbij ook een track en trace code.

 

Prijzen van de foliedruk kaarten

De prijzen van de foliekaarten verschillen per enkelzijdig of dubbelzijdig drukken, per formaat en papiersoort.
Bij iedere foliedruk kaart pagina vind je de prijs. Wij berekenen onze prijzen aan de hand van staffels. Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe meer korting je krijgt op elk kaartje. Bekijk de staffelprijs door op het 'i icoontje' te klikken bij formaten en prijzen op de productpagina van de kaart.

 

Foliedruk tips

Omdat foliedruk een bijzonder ingewikkeld proces is, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van foliekaarten. Mocht je hier vragen over hebben of advies over willen, dan staan we iedere werkdag van 9.00 - 21.00 uur voor je klaar!

Een aantal belangrijke tips:

 • Je kunt de foliekleur van alle foliekaarten zelf aanpassen naar goud, koper of zilver.
 • Je kunt 1 foliekleur gebruiken in de kaart.
 • Maak de folie elementen niet te klein en fijn, de folie kan dan dicht vloeien.
 • Maak de folie elementen niet aflopend op de snijranden van de kaart.
 • We adviseren altijd om een proefdruk te maken van je kaart om het ontwerp in het echt te kunnen beoordelen.
 • We raden af om het lettertype ITC Avant Garde te gebruiken voor foliekaarten, in verband met de dunne lijnen van het lettertype.

Op alle kaarten in de collectie van Luckz kun je teksten en namen in folie laten drukken. De overige afbeeldingen zijn niet altijd mogelijk. Wil je graag weten of een van onze ontwerpen in foliedruk veranderd kan worden? Neem contact met ons op en geef aan om welke kaart het gaat en welke elementen je graag in foliedruk veranderd wil hebben. Dan kunnen wij bekijken of je wensen mogelijk zijn.

 

Vragen over foliedruk?

Heb je nog vragen over onze foliedruk? Of wil je graag extra advies? Neem gerust even contact met ons op.